Vi er på visningstur med ny båt. En flott Tayana langturbåt som eies av Havbris Yachts. Den kan ses langs hele norskekysten i sommer. Kontakt Even Haug på tlf: 93252580 om dere lurer på noe eller vil se mer.


onsdag 21. juli 2010

Det regner, tett, tett og vått, grått og vått

Nå har virkelig det ufyselige "vestlandsregnet" satt inn. Det regner tett, grått og vått - 3.døgnet på rad. Det er bra at vi har det såpass hyggelig inne i båten for det er ikke mye å se ute.Vi spiller kort, leser, ser på film og snakker, så er det en tur med Tinka nå og da.

På tirsdag reiste vi fra Svanøy sørover mot Hærland, Askvoll. Vi hadde en "løs" avtale med Åse og Nils om å gå opp på Alden. Alden er en fjelltopp, som minner om en hesterygg(Den norske hesten) og er 480 meter. Det var null sikt og vått, så avtalen glapp og turen får vi ta en annen gang. Isteden ble det  noen våte turer med Tinka, ellers var det ikke mye å gjøre. Ingen dekning på mobil eller nettsignaler.

Gjennom et grått belte, seilte vi videre sørover Sognefjorden. den skulle krysses og vi lurte på om det ble litt bølger der...men nei, de hadde regnet vekk de også.  Vi hadde bestemt oss for å reise inn til Gulen, helt inn til Eivindvik. Det bor ca. 3000 personer her og ved Gulen kirke står steinkorset som Olav den Hellige skal ha satt opp her i 1023. Vi har vært å sett på det men, det regner, så kamera må være hjemme.

Det som virkelig fasinerer meg her er de gigantiske trærne her, de må være mange hundre år gamle. De ser nesten ut som trærne i California - de store nåltrærne. Gulatinget som sannsynlig vis utviklet det norske lovsystemet ble grunnlagt her under Harald Hårfagre  så det er mye historie på denne plassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar