Vi er på visningstur med ny båt. En flott Tayana langturbåt som eies av Havbris Yachts. Den kan ses langs hele norskekysten i sommer. Kontakt Even Haug på tlf: 93252580 om dere lurer på noe eller vil se mer.


torsdag 15. juli 2010

Flere flotte bilder i Ålesund og mer regn

En dag for museeums besøk.Vi startet dagen med lyden av regn på dekk, hmmm  men etter en liten stund stoppet det opp og vi hadde mange timer med opphold. Hele familien besøkte Jugendstilsenteret og vi fikk en fasinerende fremstilling av bybrannen i 1904 gjennom en multimedia fremstilling. Dette var underholden får voksne og barn. Jugendstilsenteret var bundet sammen med Kunstmuseet KUBE og vi gikk direkte inn der.

Her inne ble utstillingen Tor Juuls kunstsamling - et utvalg norsk samtidskunst vist.

"Det er med store forventninger vi inviterer til årets sommerutstilling, Tor Juuls samling. Dette er en sjelden anledning til å oppleve det beste innen norsk samtidskunst, i Ålesund. Utstillingen har vært vist en gang tidligere, i Stenersenmuseet i 2007, men i år er utstillingen utvidet til hele 171 verk av til sammen 51 kunstnere. 
Tor Juul har vært lidenskapelig opptatt av kunst siden tenårene. Interessen førte han rundt på de store museene i Europa og Amerika. Ungrenessansen i Italia, den flamske høyrenessansen og norsk gullalder gav ham store indre opplevelser, og ønsket om å omgi seg med kunst også i hjemmet ble født." klippet fra nettsiden til Kunstmuseet KUBE.

 Det var en spennende og flott utstilling som viste maleri og fotografi. Jeg forelsket meg spesielt i et stort blått bilde av Dag Leversby.
Ellers var det noen Bjarne Melgaard bilder fra Manic serien som var morsomme å se. Her er et av dem. Dette pryder også forsiden av katalogen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar